marți, 19 mai 2009

vorbe, vorbe

De curand am revazut filmul In cautarea fericirii/ Persuit of happyness si nu am putut sa nu retin o replica ce m-a facut sa ma gandesc din nou la statul meu de voluntar - "Nu lasa pe nimeni niciodata sa-ti spuna ca nu poti face ceva! Datorita incompetentei, unii vor incerca sa te convinga ca nici tu nu vei reusi. Sa nu-i crezi! Daca ai un vis, urmeaza-l!"

Si, intr-adevar, asa e. De multe ori, persoane care stiu doar sa se planga, sa fie nemultumite si sa arate cu degetul incearca sa te faca sa te simti neputincios in fata provocarilor zilnice. Din pacate, multi chiar reusesc...

Ma uitam ieri la stiri si era un reportaj despre cum si-au petrecut brasovenii sfarsitul de saptamana. Erau cateva familii, undeva la iesirea din oras, la iarba verde..evident incojurati de gunoie. Reporterul o intreaba pe o fata ce statea la plaja, daca nu o deranjeaza sa stea la soare printre gunoie.. si ea spune ca da, dar asta e..
Eu acum ma intreb, desi nu facuse ea mizeria, era chiar asa de greu sa le stranga? Macar in zona in care statea.

Ceea ce vreau sa subliniez este mentalitatea majoritatii -
1. Daca nu e al meu nu ma intereseaza.
2. Intotdeauna ALTCINEVA trebuie sa vina si sa faca CEVA.
3. Suntem romani, si asta e.

De fapt lucrurile nu stau chiar asa. A face ceva voluntar inseamana a fi responsabil. Daca nu esti recompensat material pentru ceea ce faci, nu inseamana ca ai dreptul de a fi iresponsabil. Depinde de fiecare dintre noi sa traim intr-o lume mai buna, mai frumoasa, mai corecta, mai curata!

Fi responsabil!

Un comentariu:

  1. Ai mare dreptate...
    unii pur si simplu s-au obisnuit sa traiasca in ignoranta. poate de asta nu-i mai deranjeaza nimic.

    RăspundețiȘtergere