marți, 19 mai 2009

Bruni



"Am un prieten la o unitate militara.Acolo au catei lupi(CIOBANESTI GERMANI) N-au voie sa castreze catelele.A fatat una acum 2 sapt 5 pui,4 au murit,ca nu e o mama buna,din c zice el si a mai ramas 1.Are doar 2 sapt si maica-sa nu-l mai alapteaza. Cum il salvam???Cine l-ar putea lua provizoriu sa-l hraneasca?Ca de dat,se da ciobanesc german pui,asta fara doar si poate!" - asa a inceput totul. Era pe 24 decembrie 2008. Lumea normala :)) era prinsa de febra sarbatorilor si a cumparaturilor. Putini erau inca cei activi pe forumurile pentru animale... printre cei putini si eu.

Am stabilit sa o iau pana cand va incepe sa manance singurica. Fiind de rasa eram convinsa ca ii voi gasi rapid un stapan. Zis si facut. M-am intalnit chiar in seara de ajun cu tipul de la unitate. Nu-mi venea sa cred ca mica e cand a scos-o din buzunarul gecii. Era un ghemotoc negru cu putin maro pe la labute.
Si timpul a trecut - o zi, o saptamana, o luna.. si Bruni (semana perfect cu un pui de urs brun) a inceput sa manance singurica. Dar parca era inca prea mica ca sa plece la casuta ei.



Fiind inca micuta si afara inca frig ne-am decis sa o mai tinem putin. Si putinul asta s-a transformat dintr-o saptamana intr-o luna..si tot asa. Incercam sa gasim fel de fel de scuze pentru a amana oferirea ei in adoptie. De fapt incercam sa ne pacalim, sa tragem de timp. Decizia de a o pastra era greu de luat. Eu mai am inca doi caini mari - un brac german de 8 ani si o catelusa de pe strada de 7 ani. E totusi greu cu 3 caini mari intr-un apartament...
Eram pusi in pozitia de a fi egoisti si a ne gandi mai intai la noi si in a-i asigura cele mai bune conditii fetitei noastre -
Am mai crescut serii de astfel de pui si altii mai marisori...dupa fiecare in parte am plans de mi-au iesit ochii din cap, dar cu Bruni nu stiu..este altceva. Ma incanta dar ma si sperie gandul de a o pastra. Vreau si nu vreau.

De cate ori face vreo prostie sau ma enervez cand ies cu toti afara, ma intorc suparata acasa si le zic ca gata, o dau. Dupa care vine si se pune cu boticul pe piciorul meu sau se uita trista la mine de parca ar intelege si ma razgandesc.

Este o catelusa extrem de sentimentala si atasata. Este precum un omulet. Ma gandesc ca daca as gasi pe cineva care sa o trateze precum o tratez eu, care sa o iubeasca si sa inteleaga ce inseamna un CG...poate, poate.

Off..de ce trebuie sa fie totul asa de complicat?



Am avut la un moment dat o tentativa de a o da, dar din fericire a esuat si Bruni a ramas in familie. Acum are 5 luni si este o superba domnisoara!

http://picasaweb.google.com/oanna.iacob/BRUNI# - toata evolutia ei!




Nici nu stiu cand a trecut timpul... dar cert este ca astazi Bruni are 2 ani si 5 luni.

Un comentariu:

  1. Exact asa patesc eu acum cu pisoii pe care o pisica luata de pe strada i-a nascut la mine in casa. Am luato gestanta, tocmai ca sa nasca si sa isi creasca pisoii in conditii decente. Acum mi se rupe inima ca va trebuii sa ii dau. Dar ... 5 pisoi adulti intr-un apartament ... e prea mult !
    Gabi

    RăspundețiȘtergere